BUX
37350

Német cégben szerzett tulajdont a KEG

Peren kívüli megállapodást kötött a Ganz Híd, Daru és Acélszerkezet-gyártó Zrt. felszámolójával a KEG - jelentette be a társaság a BÉT honlapján csütörtökön. A megállapodás alapján a Ganz 202,5 millió forintos tartozását - ami a kötbért és elmaradt haszon miatt követelt a KEG - vagyontárgyakkal fizették meg a társaság számára.

NAPI, 2010. december 16. csütörtök, 14:36

A KEG a hitelezői igényét még 2009. november 29-én jelentette be a felszámolási eljárás elindításakor. A hitelezői igény pénzbeli megtérítésére sok esély a KEG szerint nem volt tekintettel a felszámolásra. A peren kívüli megállapodás alapján azonban a KEG 60 százalékos tulajdonrészt szerzett a düsseldorfi székhelyű, szerszámgépkereskedelem és acélszerkezet gyártással foglalkozó BERMA-GANZ GmbH-ban, továbbá tervekre, gyártási-kivitelezési rajzdokumentációkra, a termékek fejlesztéséhez kapcsolódó know-how-kra, valamint a termékek megjelenítéséhez kapcsolódó szellemi tervrajzokra és egyéb szellemi termékekre tett szert.A KEG a tulajdonába került a termékek hasznosítására tíz évre szóló kizárólagos hasznosítási megállapodást kapott Egyiptom területére.

A KEG bejelentése szerint a hasznosítási jog ellenértékeként a termékek hasznosításából, gyártásából, forgalmazásából származó árbevételből részesedik, melyből minden évben jelentős bevételre számít.