A gyengécske magyar GDP-adat ellenére erősödött valamelyest a forint kedden reggel a nyitás után.

A vártnál kedvezőbb német GDP-mutató viszont kedvező hatást gyakorolt a magyar deviza árfolyamára is, az euró erősödött a dollárhoz képest, amelyet követve egyebek mellett a zloty és a forint is magára talált - mondta el Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

Délelőtt tíz óra előtt az eurót 291,80 forinton jegyezték a hétfő délutáni közel 293 forintos szintek után; a dollárért 226,60, a svájci frankért pedig 242,80 forintot kértek.

A várakozásoktól is elmaradó magyar GDP-adat miatt - a pozitív nemzetközi hangulatból profitálva is, a forint várhatóan alulteljesítő lesz a régióban - vélte a tréder.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!