A tengerentúli részvénypiacokon a bizonytalan kezdet után estek a főbb indexek. A Bloomberg által megszólaltatott kereskedők mindezt azzal magyarázták, hogy a Fed múlt pénteki bejelentését - mely szerint csökkentette az elsődleges diszkontrátát - követően vásárló befektetők a profitrealizálás mellett döntöttek. Valamelyest megnyugtatta a jelzálogpiaci szereplőkért aggódókat a Bank of America, a pénzintézet ugyanis kétmilliárd dollár értékben vásárolt elsőbbségi részvényeket az Egyesült Államok legnagyobb jelzálog-hitelintézeté­nek számító Countrywide Financialtől. A részvény erősödéssel reagált a hírre, a vevők több mint 5 százalékkal hajtották föl a jelzáloghitelező árfolyamát, amiből 1 a kereskedés végére is megmaradt. Kivonul ugyanakkor a másodlagos jelzálogpiacról a Lehman Brothers - a hír nem mozgatta meg nagyon a befektetőket, a papír árfolyama alig változott. A Dow Jones végül százalékban szinte kifejezhetetlenül kis mértékben csökkent, és 13,235,88 ponton zárt, a Nasdaq 0,43 százalékkal 2541,70 pontra, az S&P-500 pedig 0,11 százalékkal 1462,50 pontra csökkent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!