A kártyagyártás bevezetéséhez hasonló mérföldkőnek nevezi a cég a mobiltelefonokon futó alkalmazások megszemélyesítését. A Nyomda jelentős saját  erőforrásainak kiegészítése érdekében a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be "Megbízható szolgáltatás menedzsment (TSM) platform és mobil NFC-s referencia
alkalmazások kifejlesztése a CEE régióban" címmel. A három éves megtérülési idővel számoló projekthez mintegy 600 millió forintos önrészt ad a társaság, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A nemzetközi szabványok, trendek és a felhasználói igények bizonyítják, hogy a készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett, egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők - teszi hozzá a cég. Az innováció ennek megfelelően két területre koncentrálnak. Elsődleges cél, hogy a megbízható szolgáltatás menedzsment (TSM) kifejlesztése révén, az Állami Nyomda képess legyen a mobilfizetés és -személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. Ez annál is fontosabb, mivel a kereskedők, a pénzintézetek és a kormányzatok is egyre
inkább érdekeltek a mobiltelefonok és elektronikus technológiák nyújtotta előnyök kiaknázásában. A TSM rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonsággal használhassanak olyan alkalmazásokat, mint a fejlesztés másik céljaként is meghatározott elektronikus közlekedési bérlet, vagy akár a telefon bankkártyaként, törzsvásárlói- vagy belépőkártyaként történő felhasználása.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!