Nemsokára kitörhet az OTP?

Ugyan Amerika elesett a nap végére, de itthon stabilak maradhatnak az árfolyamok. Nemsokára jöhet a medvepiaci korrekció.
NAPI Online, 2009. február 5. csütörtök, 08:55
Fotó:

Hiába esett egy nagy napon belüli kanyar után nap végére Amerika, Ázsiában mindezt rezignáltan vették tudomásul. Mi is így reagálhatunk: Káplár Norbert szerint kivárás fogja jellemezni a piacot, nem lesz forgalom és nem lesz érdemi esés sem. A Raiffeisen üzletkötője úgy véli, mivel a makroadatok már nem rosszabbodnak, és az amerikai gyorsjelentési szezon is lecseng, nincs már tere az esésnek.

Előbb-utóbb elengedik a részvényeket és elindulhat az emelkedés - fogalmazott. „A jelenlegi szintek ki vannak takarítva, régen itt vagyunk, ki fogunk ebből a sávból menni." Itt már aki akart eladhatott, vehetett, mindenkinek az az érdeke, hogy följebb menjünk: a shortosnak azért, hogy magasabbról adhasson, a longosnak pedig, hogy nyerjen a pozícióin. A következő 2-3 hónapban így jöhet egy bear market ralli, aztán nyáron megint csúszhatunk lefelé - vélekedett az üzletkötő.

Az OTP egy ilyen hullámban körülbelül 2750-ig mehet el az 50 napos mozgóátlag szerint. Persze nem ma - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK