A vállalat a Financial Timesnak küldött e-mailben megerősítette, hogy az árképzési tervei „bizonyos afrikai, ázsiai, közel-keleti és kelet-európai országokban” valósulnak meg – írja a brit gazdasági lap.

Greg Peters, a cég társ-vezérigazgatója egy múlt havi eredménybeszámoló során azt mondta, hogy a vállalatnak figyelembe kell vennie az árképzés kérdését, amikor a fogyasztók meghódításáról van szó, különösen a kisebb piacokon.

Szeretnénk még szélesebbé tenni ezt a spektrumot, mivel világszerte több ügyfelet szeretnénk kiszolgálni és elérni

– közölte Peters.

A legutóbbi díjcsökkentések több mint 30 országot érintenek, köztük Iránt, Kenyát, Horvátországot, Malajziát és Indonéziát – írja a The Wall Street Journal, amely csütörtökön elsőként számolt be a történetről. Magyarországról nem tettek említést a különböző beszámolókban.

Netflix részvényei csütörtökön 6,1 százalékkal estek, így a Netflix a Nasdaq egyik legrosszabbul teljesítő részvénye maradt.

A Ntflix árfolyamának alakulása az elmúlt hónapban
A Netflix árfolyamának alakulása az elmúlt hónapban
Kép: TradingView

(Munteanu Malina Ottilia)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!