A Cisco Systems hiába jelentette be, hogy az eredetileg tervezettnél hétmillió darabbal több saját részvényét vásárolná vissza, a befektetők igen visszafogottan lelkesedtek. A Viacom szórakoztatóipari óriás szerényebbre hangolta nyereség- és forgalomnövekedési prognózisát, s ezt a piac komoly csalódással vette tudomásul. Miközben a részvényárfolyamok többsége lejtőre került, az olaj- és földgáziparban érdekelt vállalatok papírjai drágultak. Az energiaszektornak az OPEC váratlan, november 1-jétől élő, napi 900 ezer hordós olajkitermelés-csökkentése adott lendületet, bár más ágazatok befektetői között az olaj drágulása persze inkább aggodalomra adott okot. A McDonald's papír árfolyama is csak csekély mértékben hízott, mivel a piac már korábban beárazta a 70 százalékos osztalékemelést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!