Augusztusban váratlanul megélénkült az amerikai lakáspiac, az elmúlt héten a vártnál kevesebb új munkanélkülit regisztráltak az USA-ban, ugyanakkor a tartós javak iránti megrendelések a prognózisok ellenére csökkentek - április óra először. Vállalati fronton az Eastman Kodak zuhanása és a Disney emelkedése volt a piac két fő mozgatórugója. A hagyományos fotónyersanyagairól ismert cég 72 százalékkal csökkentette évközi osztalékát, s közölte, hogy az új növekedési stratégia részeként - jobb későn, mint soha - a fényesebb jövővel kecsegtető digitális termékekre koncentrál. A Goldman Sachs elemzője azzal örvendeztette meg a befektetőket, hogy átlagosról kiemelkedőre javította a Disney-papírok ajánlását. A McDonald's ugyanakkor hiába rukkolt elő az elmúlt negyed század legnagyobb, 70 százalékos osztalékemelésével, részvényei távolról sem kezdtek ámokfutásba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!