Jó napja volt az Amazonnak

Erősödéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. január 7. hétfő, 22:43
Fotó: Napi.hu

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,42 százalékkal, 23 531,48 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutatója 0,7 százalékkal gyarapodott, és 2549,7 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,26 százalékkal lett több, és 6823,47 ponton zárt.

A piaci hangulat javulásához hozzájárult, hogy az Egyesült Államok és Kína január 7-8-án miniszterhelyettesi szinten tart konzultációkat Pekingben a két ország közötti kereskedelmi viták rendezése érdekében. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez.

A hétfői kereskedés legnagyobb nyertese a technológiai szektor volt.

Az Amazon lett a legnagyobb amerikai cég a mai kereskedésben, a részvények árfolyama több mint 3 százalékot emelkedett, ezzel lekörözte az eddigi vezető Microsoftot piaci kapitalizáció alapján - írta a Portfolio.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedést mutatott hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK