A DJIA-30 index 0,37 százalékos, az S&P-500 index 0,26 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,32 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést. A nyitáskor látható árfolyamemelkedését jórészt a Johnson & Johnson részvényének a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban elért közel öt százalékos erősödésének tulajdonítják piaci megfigyelők. A vállalat bejelentette tevékenységének két különálló szervezeti egységre bontását.
   

Azonban a technológiai gigászok, az Alphabet, a Microsoft, a Meta Platforms, az Apple és az Amazon részvényei is drágultak: 0,3-0,5 százalékkal emelkedtek az áraik még a kezdés előtt.
   

A nyersolaj ára csökkent, és a WTI nagy eséllyel a harmadik egymás utáni hetet zárja veszteséggel. Az olajár csökkenéséhez hozzájárult az OPEC némileg lefelé módosított keresleti előrejelzése is; a WTI nyersolaj ára 1,50 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 80,37 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 1,15 százalékkal csökkent 81,92 dollárra.
    

 A dollár index jegyzése 95,17 pont 0,01 százalékos napi csökkenéssel. Az eurót 1,1442 dolláron jegyzik 0,02 százalékkal gyengébben.
  Az arany spot ára a héten elért 5 havi csúcs közelében jár; 1856,99 dollár unciánként.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!