A kezdeti optimizmust még az IBM vártnál kedvezőbb, 20 százalékos profitnövekedésről beszámoló harmadik negyedéves gyorsjelentése és az a sajtóértesülés táplálta, amely szerint a szerdai, összehangolt kamatvágásokat követően az amerikai pénzügyminisztérium - a brit példát követve - azt fontolgatja, hogy több ottani bankban is tulajdonrészt szerez. A kereskedés félidejénél a Dow Jones ipari átlag komponensei között a legnagyobb, 15 százalékos veszteséget a General Motors részvényei mutatták, miközben az indexkosárba nem tartozó Ford ennél is nagyobb veszteséggel 6 dollár alá zuhant, amire 1951 óta nem volt példa. Meredek lejtőre kerültek a pénzügyi szektor képviselői is, míg a techszektornak az IBM adott némi támaszt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!