New Yorkban az opciós piaci jegyzések kifutása miatt süllyedtek pénteken az indexek, ám ez nem kedvetlenítette el a befektetőket, hisz a Nasdaq hosszú évek óta nem szerepelt ilyen jól szeptemberben, a múlt héten például 2,7 százalékkal nőtt. A technológiai mutató év eleje óta több mint 45 százalékkal hízott, míg a DJIA és az S&P-500 15 százalék körüli nyereséget tudhat magáénak. Szép lassan elkezdtek csorogni a gyorsjelentések. A Nike és a 3Com egyaránt a vártnál jobb számokkal rukkolt elő: mindkét papír árfolyama meredeken száguldott felfelé. A Tyco International részvényét a JP Morgan tüntette fel kedvező színben, a FedEx papírját viszont lehúzta a Morgan Stanley, mivel az árfolyama szerinte túl magasra emelkedett az utóbbi időben. Holnap nagy napja lesz a befektetési banki szektornak, ezen a napon látnak ugyanis napvilágot a Goldman Sachs, a Lehman Brothers és a Morgan Stanley negyedéves eredményei. A piac izgatottsága érthető, hisz a Bear Stearns remek számokkal rukkolt elő a múlt hét folyamán és kedvező előjel a Citigroup felminősítése is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!