A Smith Barney komoly felfordulást okozott a chipszektorban, miután az egyébként tegnap vadonatúj chipeket piacra dobó Intel részvényeit fel-, a National Semiconductor-papírokat pedig leminősítette. A Walt Disney részvényei egy elismert elemző véleménye nyomán kaptak szárnyra, amely szerint a vállalat jóval nagyobb nyereséget fog produkálni, mint amire a piac számít. A kiskereskedelmi szektort a Wal-Mart beszámolója hozta lendületbe, amely a nagy meleg miatt a szezonális termékek iránti kereslet megugrásáról számolt be. Tegnap a Dow Jones ipari átlag hajszálnyi veszteséggel 8 985,44 ponton zárt, az S&P-500 0,18 százalékkal 974,50 pontra süllyedt, míg a Nasdaq Composite 0,15 százalékos gyengüléssel 1 622,80 ponton várja a mai nyitást. Az első félév teljesítményét tekintve a fenti három index közül a Nasdaq Composite viszi a pálmát, mintegy 22 százalékos emelkedéssel, míg az S&P-500 11, a DJIA pedig közel 8 százalékos többletet mutatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!