Az ágazat amerikai vállalatai eddig sem teljesítettek valami fényesen, piacrészesedésük csökken európai és japán riválisaikkal szemben, ráadásul szakértők úgy vélik, hogy a fogyasztók elhalasztják nagyösszegű vásárlásaikat, ami az autóipart is negatívan érinti. A tokiói börzén az amerikai export visszaesésétől való félelmek miatt - a Nissan Motor Co. vezetésével - már nagyot estek az ágazat papírjai, de az európai gyártók részvényei is lefelé tartottak a tengerentúli terrortámadás hírét követően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!