New York emelkedik - új rekordon az euró

A gyenge kezdés után északnak vették az irányt a vezető New York-i részvényindexek, közép-európai idő szerint fél hétkor fél százalék körüli plusznál tartottak.
NAPI Online, 2008. február 27. szerda, 18:35
Fotó:

Bár az amerikai makroadatok nem adtak okot az optimizmusra - a tartós javak megrendelésállománya éppúgy a várakozásokat felülmúló ütemben esett, mint az újlakás-piaci forgalom -, a Fed elnökének szavai a kamatcsökkentési várakozásokat erősítették. Ben S. Bernanke kijelentette ugyanis, hogy az általa vezetett intézmény időben lépni fog, hogy bebiztosítsa az amerikai gazdaságot a lefelé mutató kockázatok ellen.

A Dow Jones ipari átlag komponensei között a pénzügyi szektor képviselői vezették az emelkedést, miközben a vesztesek között a Merck & Co gyógyszergyártó papírjai álltak az élre. A Microsoft papírjai lapzártánkig némi erősödést mutattak fel, vagyis a befektetőket nem rázta meg különösebben, hogy az Európai Bizottság újra megbünteti a szoftvercéget, ezúttal 899 millió euróra, piaci fölénnyel való visszaélés miatt.

Az euró dollárkurzusa eközben a rekordnak számító 1,5120-as szinten tetőzött, az arany unciánkénti jegyzése 967,70 dolláron állított be új csúcsot, az olaj árfolyama pedig az amerikai készletek növekedését mutató jelentés nyomán lecsorgott a 102 dolláros magasságból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK