A vezető tőzsdeindexek közül egyedül a Dow Jones emelkedett, köszönhetően a Johnson&Johnsonnak, amelynek papírjait egy 25 milliárd dolláros akvizícióról szóló hír tett különösen vonzóvá. (A Dow 0,1 százalékkal szerdai értéke felett 10706 ponton állt a kereskedés végén). A Goldman Sachs ellenben kiábrándította a befektetőket, pedig a befektetési bank remek eredményeket mutatott fel a pénzügyi negyedik negyedévében, ám a forgalma elmaradt az elemzők által prognosztizálttól. A bejelentés igencsak ránehezedett az S&P 500 indexre, mely így 0,2 százalékos mínuszban 1203 ponton zárt. A Nasdaq 0,8 százalékkal süllyedt, a kereskedés végén 2146 ponton állt. Az euró/dollár kurzus napközben libikókát játszott a megjelent makroadatok nyomán, ám a tegnap esti 1,3260-as szint jóval az egy nappal korábbi jegyzés alá került. A zöldhasú egységéért 104,5 jent kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!