New York irányt keres

Egyértelmű iránymutatás híján keddi záróértékük körül lifteztek a szerdai kereskedés elején a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 17:23

Az energia- és techpapírok drágulásával szemben a fogyasztói ágazat és az ipar képviselőinek részvényei délnek vették az irányt, miután augusztusban a vártnál jóval nagyobb elbocsátások történtek az Egyesült Államok magánkézben lévő cégeinél, az ipari megrendelések állománya pedig a prognosztizálthoz képest lassabban nőtt júliusban.

A befektetők hangulatán az sem javított érdemben, hogy a termelékenység közel hat éve nem látott gyorsasággal nőtt a második negyedévben.

Közel két órával a nyitás után a DJIA 0,1, a Nasdaq Composite 0,2 százalékos többletnél tartott, az S&P-500 pedig plusz nullánál járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK