New York is elesett, aranyba menekülnek a befektetők

Az autó- és bankszektorral kapcsolatos aggodalmakat a Wal-Mart vártnál jobb eredménye sem tudta felülírni.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 16:21
Fotó:

Súlyos veszteséggel kezdtek kedden a vezető New York-i részvényindexek is, miután mind az európai, mind az ázsiai piacok jelentős mínuszokat produkáltak. Fél órával a nyitás után a tengerentúli mutatók 3-4 százalék közötti esésnél jártak. Az autó- és bankszektorral kapcsolatos aggodalmakat a Wal-Mart vártnál jobb eredménye és részvényvisszavásárlási programjának újraindítása sem tudta felülírni, bár a kiskereskedelmi óriás papírjai több mint 3 százalékkal drágultak. A befektetők az arany felé fordultak, a nemesfém unciájának jegyzése héthavi csúcsra, 970 dollár fölé emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK