A michigani egyetem által számított amerikai fogyasztói bizalmi index vártnál jelentősebb csökkenése, illetve a meglóduló importárszint miatt erősödő inflációs és kamatemelési félelmek kedvezőtlenül hatottak a New York-i részvénypiacokra. A tőzsdeindexek egy százalék feletti veszteséggel zártak, a mutatókon az enyhülő olajár miatt az olajipari részvények sem segítettek. A Dow Jones ipari átlag 11 380,99, az S&P-500 1291,24, a Nasdaq Composite 2243,78 ponton várja a hétfői nyitást. (Egy hét alatt így a Dow 1,7, a Nasdaq 4,2, az S&P 2,6 százalékot esett.) A techszektor szereplői sem tartoztak a befektetők kedvencei közé, amiben közrejátszott, hogy elemzők közölték, túlárazottnak tartják a grafikus chipeket gyártó Nvidia, valamint az 51 százalékos nyereségcsökkenésről beszámoló online utazási iroda, az Expedia részvényeit.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!