Kereskedők szerint várható volt a nyereség, de ez nem mond ellent annak, hogy a befektetők bizakodása a jövő évi gazdasági növekedés kapcsán egyre növekszik. Ezt támasztja alá az a szerdán nyilvánosságra hozott adat, miszerint a harmadik negyedévben a vártnál sokkal nagyobb mértékben, 2,7 százalékkal javult az amerikai gazdaság mezőgazdaságon kívüli szektorainak termelékenysége. Szerdán ismertették, hogy szeptemberben az Egyesült Államokban a vártnál kisebb mértékben, mindössze 0,1 százalékkal csökkentek a nagykereskedelmi készletek. Az ütem elmaradt az augusztusitól is, akkor 0,2 százalékos volt a készletcsökkenés. Szerdán vált ismertté az is, hogy szeptemberben az amerikai nagykereskedelmi eladások 1,3 százalékkal mérséklődtek az augusztusi 0,5 százalékos növekedés után. A szeptemberi eladások értéke 226,13 milliárd dollár volt. A nagy amerikai kiskereskedelmi cégek csütörtökön hozzák nyilvánosságra októberi eladási számaikat. Szakértők arra számítanak, hogy az adatok a fogyasztók visszafogottságát tükrözik. Szerdán a legtöbb kiskereskedelmi cég részvénye árcsökkenéssel zárt: a Wal-Mart 1,12 dollárral 53,82-re, a Gap 60 centtel 13,83 dollárra süllyedt. Zárásra New Yorkban az euró 0,8976 dollárra erősödött a keddi 0,8947 dollárról. A dollár 120,90 jenre hanyatlott az előző napi 121,22 jenről. A bankközi devizapiacon 22 órakor 279,22 forinton állt a dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!