New York örül az amerikai makroadatoknak

Az amerikai szolgáltatószektor vártnál jobb, sőt javuló novemberi teljesítménye kedvezően hatott a New York-i tőzsdemutatókra. Késő délután az indextrió 0,3 százalék körüli pluszban volt, azaz kisebb elánnal, de mégis folytatódott a hétfői emelkedés.
Ádám Viktor, 2006. december 5. kedd, 17:55
Fotó:

A munkaerőköltségek prognosztizáltnál kisebb növekedése szintén támaszt adott, az adat ugyanis a bérinflációs félelmeket enyhítette. A makromutató-dömpingben akadtak gyengébb számok is: a nem mezőgazdasági ágazatok termelékenysége a vártnál kevésbé javult, az ipari megrendelések állománya pedig jelentősen visszaesett októberben. Az olaj jegyzése északnak vette az irányt, így az energiaszektor részvényei a nyertesek közé iratkoztak fel. Drágultak a Coca-Cola papírjai is, a Merrill Lynch céláremelése nyomán, a tegnapi napi nagy vesztes, a Pfizer pedig halványan felfelé korrigált. A General Motors és a Ford viszont lejtőre került, utóbbi ugyanis még hétfőn közölte, hogy hárommilliárd dollár értékben 30 éves futamidejű elsőbbségi átváltható kötvényt bocsát ki, vagyis ennyivel növeli adósságát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK