A csütörtöki veszteségek után 1,5-2 százalékos emelkedésbe tudta fordítani a vezető New York-i részvényindexeket az amerikai kormány azon döntése, amely szerint 17,4 milliárd dollár hitellel segítik ki a bajba került detroiti autógyártókat. A General Motors részvényei a nyitás után két órával 14,5, a Ford papírjai 5,3 százalékos plusznál jártak. A bankrészvények már nem szerepeltek ilyen jól, miután a Standard & Poor's 12 nagyobb társaság hitelbesorolását rontotta le. Az Oracle részvényei viszont lendületesen drágultak, miután a társaság a folyó negyedévre vonatkozóan a vártnál kedvezőbb eredményprognózist tett közzé.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!