A nap végére lemorzsolódott mind a Dow Jones ipari indexének, mind az S&P 500-as mutatójának előnye - a DJIA napi legmagasabb, 10 588 pontos értékénél 61 ponttal lejjebb, az S&P 500 pedig 1121 ponton, azaz a hétfői zárószintje alatt 1 ponttal állapodott meg. A Nasdaq 0,2 százalékos - 2290 pontig tartó - emelkedése is töredéke volt csupán az index napi vesszőfutásának, melynek során 2303 pontig szaladt.

A jó hangulatra mégis inkább volt ok a tengerentúlon, mint Európában. A mannheimi ZEW intézet kedd délelőtt még a vártnál is rosszabb német befektetői hangulatról számolt be, míg Washingtonban a kereskedelmi minisztérium jelentésének örülhettek, miszerint továbbra is fokozódik a vásárlási kedv a tengerentúlon.

A kockázatvállalás teljes elpárolgásáról így sem lehet beszélni, hiszen a dráguló papírok még mindig 8:7 arányban túlsúlyban voltak a gyengülő részvényekkel szemben.

Vállalati fronton a Best Buy közölt még a várakozásoknál is magasabb negyedéves profitot, egyúttal közölte: az idei év az eddig vártnál is jobb lehet. A kisker-lánc részvényei 6 százalékkal értékelődtek fel.

Az arany jegyzése történelmi csúcsa alá csökkent, unciánként 1270 dolláron kereskedtek a nemesfémmel kedd este; a euró/dollár keresztárfolyama 1,30 fölött maradt.

A blue chipek között a HP teljesített a legjobban; 2,7 százalékkal drágult; a legjobban a Boeing részvényei égtek, 2,1 százalékot vesztettek értékükből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!