A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 1,67 százalék csökkenéssel, 23 181 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix-index 1,37 százalék mínuszban zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,13 százalékkal, a tajvani pedig 0,53 százalékkal gyengült keddi záróértékéhez képest.

QP | Quality Placement

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde fő mutatója 1,30 százalékos, a hongkongi 1,09 százalékos, a szöuli tőzsde pedig 1,08 százalékos mínuszt jelez.

A tokiói tőzsdezáráskor, magyar idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 65 cent (0,95 százalék) emelkedéssel, 68,92 dolláron állt.

Az éjszaka az iráni Forradalmi Gárda válaszcsapást mért az Egyesült Államok egyik iraki támaszpontjára. A támadás hatásairól, áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések. Az éleződő konfliktus miatt a dollár gyengülésbe kezdett, míg az olajár emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!