Nincs eufória az amerikai tőzsdén

Indexcsökkenéssel nyitottak pénteken a főbb amerikai tőzsdeindexek, lefelé korrigálva a hét eleje óta gyűjtött mintegy 7,0 százaléknyi nyereséget, miközben a nyitásra derült ki, hogy hamarosan eldől az elnökválasztás.
Rácz Gergő, 2020. november 6. péntek, 15:51
Fotó: Getty Images

A DJIA-30 index 0,20 százalékkal, az S&P-500 index 0,31 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,52 százalékkal kezdett alacsonyabban - írja az MTI.

A hét eleje óta az amerikai tőzsdéken felhalmozott árfolyamnyereség kedvező lehetőséget kínált profitkivételre a befektetőknek. A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban azonban a kedvező októberi foglalkoztatási adatok enyhítették az árfolyamcsökkenés mértékét.

Az olaj árát a járványvédelmi korlátozások függvényében romló keresleti kilátások terhelik meg. Az európai kereskedési idő kezdetén a nemzetközi kereskedelemben 1,54 százalékkal állt alacsonyabban a Brent ára hordónként 40,30 dolláron, a WTI pedig 1,70 százalékkal 38,14 dollárra csökkent.

Az eurót 0,55 százalékkal jegyzik erősebben 1,1886 dolláron, az arany spot ára 0,18 százalékkal unciánként 1953,11 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK