A londoni FTSE-100 kedd délelőtt 0,2, a DAX 0,3, a CAC-40 szintén 0,2 százalékkal gyengült. A Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal állt az előző napi zárószintje alatt.

A periféria tőzsdéi közül a milánói FTSE MIB 0,7, a madridi IBEX-35 0,5 százalékkal esett.

QP | Quality Placement

A rossz hangulat mögött ismét az USA-Kína közötti kereskedelmi konfliktust kell keresni a MarketWatch szerint.

A tőzsdéket a bankszektor húzz a mélybe: a szektor indexe 0,9 százalékos mínuszban állt. A Deutsche Bank 0,8 százalékos veszteségben állt, de ez már jobban néz ki, mint a 2 százalék feletti mínuszos szint, amit szintén megjárt a papír. A Danske Bank 1,7 százalékkal esett.

Emellett a Henkel több mint 5  százalékkal zuhant, miután a vállalat visszavágta az értékesítési kilátásait. A TUI utazási iroda részvényei ezzel szemben 3,6 százalékkal emelkedtek, miután nem változtatott a cég a kilátásain.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!