Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eurót este nyolc óra körül 329,84 forinton jegyezték. Az euró/forint kurzus 328,80 és 330,77 forint között mozgott hétfőn, amellyel a magyar fizetőeszköz újabb történelmi mélypontokat ért el.

A dollárral és a svájci frankkal szemben is gyengült a forint. A zöldhasúval szemben 0,8 százalékos gyengülést követően hétfő este 284,29, míg az alpesi devizával szemben 0,3 százalékos emelkedés után 285,72 forintnál mozgott az árfolyam.

Hétfőn a dollár 0,6 százalékot erősödött az euróval szemben, este egy euró 1,1607 dollárt ért a bankközi devizapiacon.

Az Erste bank elemzői kommentárjukban hétfőn azt írták, ha az MNB kommunikációja nem változik, vagy nem javul érdemben a nemzetközi hangulat, akkor a forint tovább gyengülhet. Elemzők szerint ha a jegybank belátná, hogy lépnie kell, és hajlandó lenne változtatni jelenlegi ultra laza politikáján, akkor a forint hirtelen nagyot erősödhetne a fizetési mérlegünk többletének köszönhetően.

Erre azonban úgy tűnik, várni kell. Az atv.hu riportere ugyanis megkérdezte Nagy Márton MNB-alelnököt a Parlament folyosóján, hogy milyen euróárfolyamnál lépne közbe a jegybank. Az alelnök szavaiból úgy tűnt, az MNB a választ a piacokra bízza egyelőre.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!