A San Paolo–IMI egyébként még 2003 nyarán kötötte meg az opciós szerződést a Holneth B.V.-vel annak 9,99 százalékos szavazatot biztosító részvénycsomagjára. Az opciós feltételek szerint a San Paolo a 2003. februári, 2000 forintos nyilvános vételi ajánlata árának időtényezővel korrigált értékén köteles megvenni a Holneth részvénycsomagját a 2004. és 2005. május 31-ét követő 30-30 napon belül, ha az eladó azt számára felajánlja. A San Paolo nemcsak vételi kötelezettséget kapott az ügyletben, de vételi jogot is, tavaly és idén június 30-át követő 30 napig vehette meg a fenti árfolyamon a pakettet. Az említett hosszabbítás szerint a határidők egy évvel kitolódtak, s a Holneth a 2006. május 31-ét követő 30 napon belül is élhet eladási, a San Paolo pedig a 2006. június 30-át követő 30 napon belül a vételi jogával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!