A délután több tengerentúli makrogazdasági hír is érkezik az Egyesült Államok ingatlanpiacáról valamint a Fed bézs könyvét is nyilvánosságra hozzák, melyből a gazdaság állapotáról kapunk információt.

Az irányadó nyugat-európai piacokon a vevők kerültek túlsúlyba, annak ellenére, hogy az elemzők a vállalati eredményvárakozásokat 2009 óta nem látott ütemben csökkentik. A Euro Stoxx 50 Indexben szereplő társaságok idén átlagban 240 eurós eredményre számíthatnak részvényenként, ami 6,8 százalékkal több mint a 2011-es adat. Azonban ha a növekedést az év elején becsült 19 százalékhoz hasonlítjuk már nem olyan rózsás a kép. A várakozások jelentős visszavágásában a gyengélkedő európai valamint a lassuló kínai gazdaság játszik fontos szerepet. A nem túl biztató hírek ellenére a FTSE 100 0,1, a DAX 0,3, CAC 40 0,9 százalék erősödést könyvelhet el.

A Credit Suisse több milliárd svájci frankos költségcsökkentést és tőkeemelést jelentett be, ami részben a svájci jegybank múlt havi felszólítására történő reakcióként is felfogható. A társaság az esedékes gyorsjelentését is idő előtt tette közzé, melyben emelkedő bevételekről számolt be. A részvények 6,3 százalékot erősödtek a híreket követően.

A Puma papírok 4 százalékot gyengültek, a szerdán bejelentett hírre, miszerint a vállalat első fél éves eredménye éves szinten 13 százalékot eshet, valamint az év egészére vonatkozó prognózisok is visszavágásra kerültek.

A világ legnagyobb mobiltelefon hálózat gyártója, az Ericsson az elemző várakozásoktól elmaradó második negyedéves gyorsjelentésről számolt be, mely szerint a vállalat profitja 64 százalékot zuhant. A részvények 3,7 százalékot gyengültek a stcokholmi tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!