Miután az első két közbeszerzésre nem érkezett érvényes ajánlat, ezért harmadszor is kiírta a tendert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az OTP nem európai uniós öt leányvállalatának könyvvizsgálatára, a gyorsított tárgyalásos felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az elvégzendő feladatot így határozza meg a felhívás: az OTP Bank Nyrt. nem Európai Unión belüli külföldi leányvállalatai felügyeleti ellenőrzési eljárásának (fókuszált helyszíni célvizsgálat), valamint az OTP csoport IFRS szerinti konszolidált kimutatásának és a konszolidálási folyamat áttekintésének könyvvizsgáló általi lebonyolítása, a meghatározott vizsgálati program alapján. A vizsgálandó pénzintézetek a következők: OAO OTP Bank (OJSC OTP Bank) (Oroszországi Föderáció), OTP Bank JSC (Ukrajna), OTP Banka Hrvatska d.d. (Horvátország), Crnogorska komercijalna banka a.d. (Montenegró), és az OTP Banka Srbija a.d. (Szerbia).


A munka során figyelembe veendő szabályok: a magyar számviteli jogszabályok és sztenderdek, a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IAS), a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS), a hatályos magyar jogszabályok, továbbá az orosz, ukrán, horvát, montenegrói, és szerb jogi, számviteli, könyvviteli és könyvvizsgálati szabályok.


A jelentkezőknek előírt számú szakemberrel kell rendelkezniük az adott országokban.


A tenderre július 19-ig lehet jelentkezni, az ajánlattételi felhívást a kiválasztott jelentkezők részére augusztus 3-ig küldi meg az ajánlatkérő. Ezután kezdődik a második forduló, amikor ajánlatot tesznek a továbbjutott cégek. A szerződéskötés tervezett időpontja az eljárás második fordulójának eredményhirdetését követő 20. napon lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!