Nincs egyértelmű irány Ázsiában

Az ázsiai tőzsdék vegyes eredménnyel indították a pénteki globális tőzsdei kereskedést.
MTI-Eco, 2017. január 20. péntek, 08:14
Fotó: MTI/EPA

Kínában a tőzsdék indexemelkedéssel nyugtázták a gazdasági teljesítmény növekedésére utaló makroadatokat. A negyedik negyedévben évi 6,8 százalékkal nőtt a GDP. A piacok 6,7 százalékra számítottak. Kína 2016-os GDP-növekedése így a terveknek megfelelő 6,7 százalék lett. Az ipari termelés tavaly hat százalékkal nőtt, a tőkeberuházások 8,1 százalékkal emelkedtek, a lakossági fogyasztás pedig 10,9 százalékkal bővült.

A sanghaji Composite index 0,70 százalékkal emelkedett, míg a hongkongi Hang Seng index 0,27 százalékkal csökkent. A szöuli Kospi index 0,35 százalékkal csökkent, a tokiói Nikkei225 pedig 0,38 százalékkal emelkedett.

Az olaj ára pénteken már a második napja emelkedik. Az európai kereskedés kezdete előtt egy órával a Brent nyersolaj jegyzése 0,22 százalékkal állt magasabban hordónként 54,28 dolláron, a WTI nyersolajé pedig 0,23 százalékkal 52,24 dolláron.

Az arany ára is emelkedett kissé pénteken, és így sorban a negyedik hetet fejezheti majd be nyereséggel. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,50 százalékkal unciánként 1207,45 dollárra emelkedett. Az eurót 0,18 százalékkal jegyezték erősebben 1,0684 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK