A nyitás első óráiban a főbb indexek lefelé vették az irányt, a főbb nyugat-eruópai indexek a veszteséges zónában mozognak. A londoni FTSE-100 0,5, a CAC-40 0,7, a DAX 0,3 százalékos mínuszban van, míg a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékos veszteséget mutat.

A negatív hangulatot még mindig a globális növekedés miatti aggodalmak okozzák részben. Az európai idő szerint hétfő reggel közölt kínai adatok a kereslet mérséklődése nyomán az inflációs nyomás csökkenését mutatták júniusban.

A piaci figyelem középpontjában a hétfői eurócsoport brüsszeli találkozója áll, ahol a spanyol és görög helyzet is napirenden lesz. Az El Paris uniós forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a pénzügyminiszterek Spanyolországtól egy úgynevezett rossz bank létrehozását kérik majd, illetve azt, hogy az ibériai bankok alaptőkéjét emeljék 9 százalékra.

Eközben a spanyol tízéves kötvények hozama a pszichológiailag fontos 7 százalék fölé emelkedett a Tradeweb adatai szerint.

A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 1,7 százalékos mínuszban jár,míg a milánói FTSE MIB 0,8 százalékkal áll az előző záróérték alatt. Eközben a portugál PSI-20 viszont 0,1 százalékos plusz mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!