BUX
36940

Nincs még megállapodás a Szurgut Mol-pakettjéről

Folytatódnak az orosz-magyar tárgyalások a Szurgutnyeftyegaz Mol részesedéséről. Putyin a múlt héten még azt mondta, hogy a Szurgut képviselőinek távoltartása a Mol ügyeitől megszeg minden törvényt és szabályt.

MTI-Eco, 2010. november 30. kedd, 18:04

Az orosz és a magyar kormányfő kedden tárgyalt a Szurgutnyeftyegaz Mol-részesedésének a kérdéséről, és további megbeszélésekre kerül sor - közölte az orosz kormányfő sajtótitkára.

"A Mol-kérdésről tárgyaltak, a megbeszélések folytatódnak" - mondta Dmitrij Peszkov a Reutersnak Vlagyimir Putyin orosz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi moszkvai megbeszélései után.

Ugyanezt idézte a Dmitrij Peszkovtól az orosz Interfax hírügynökség is.

Ezzel kapcsolatban a Vesztyi.ru orosz hírportál emlékeztetett Vlagyimir Putyin múlt héten pénteken tett kijelentésére. Az orosz kormányfő a legnagyobb német vállalatok vezetőivel tartott találkozón akkor azt mondta, hogy "a legnagyobb kőolajtermelő magánvállalatunk, a Szurgutnyeftyegaz megvette a magyar Mol 20 százalékát. Mindent elkövetnek, hogy képviselőit kiszorítsák, ne engedjék be őket a társaság vezető testületeibe, és ez megszeg minden törvényt és szabályt".

A Szurgutnyeftyegaz 2009 tavaszán vette meg az osztrák OMV-től a Mol 21,2 százalékos pakettjét 1,4 milliárd euróért, amit a Mol barátságtalan lépésnek tekintett.