Nincs megállás: itt az újabb csúcs Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 524,62 pontos, 1,41 százalékos emelkedéssel, 37 622,47 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 22. kedd, 18:24
Fotó: Reuters

A Mol 110 forinttal, 0,47 százalékkal 23 380 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 3,20 százalékkal éves maximumra, 10 335 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,05 százalékkal 480 forintra emelkedett, forgalma 640,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,23 százalékkal 6615 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy látványos javulás következett be a részvénypiaci hangulatban, a nemzetközi tőzsdeindexek emelkedtek. A kedvező nemzetközi részvénypiaci hangulat a magyar részvényekre és a régiós papírokra is pozitívan hatott.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 csatornán elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsdén a jó hangulat a zárásra fokozódott. A kereskedés hangulatát befolyásolta, hogy a geopolitikai kockázatok, feszültségek némileg enyhültek, és ez pozitívan hatott a részvénypiacokra. A német cégvezetők a ZEW-indexben javulónak ítélték meg a gazdaság jelenlegi állapotát, és ez lendületet adott az európai részvénypiacoknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK