Nincs megállás: itt az újabb csúcs Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,11 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 38 243,20 ponton zárt csütörtökön, ami új történelmi csúcs.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 14. csütörtök, 20:05
Fotó: Napi.hu

A Mol 190 forinttal, 0,79 százalékkal 24 255 forintra - kicsivel éves csúcsa fölé - erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,58 százalékkal 10 435 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,63 százalékkal 479 forintra emelkedett, forgalma 471 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 77 forinttal, 1,15 százalékkal 6641 forintra csökkent, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 csatornán elmondta, az európai részvénypiacokon irány nélküli kereskedést lehetett látni, a magyar piac azonban pozitív tartományban tudta befejezni a napot.

A részvénykereskedő kiemelte a Mol és az OTP jó teljesítményét, hozzátéve, hogy a "feketebárány" a Richter volt több mint 1 százalékos esésével. Az OTP erősödésével kapcsolatban megjegyezte, nincs jelentős forgalom, a nyár befejeztével azonban várhatóan a befektetők is visszatérnek majd a piacokra. A 10 400 forint körüli árfolyam évek óta nem látott magasság az OTP esetében - tette hozzá.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK