Nincs nagy hangulat Ázsiában

Többségében negatív hangulat uralkodott el ma reggel a főbb ázsiai tőzsdéken, miután az európai adósságválsággal kapcsolatos hírek továbbra sem hagyják nyugodni a befektetőket. A Nikkei 0,4 százalékos csökkenéssel búcsúztatta a ma hajnali kereskedést.
portfolio.hu, 2011. november 7. hétfő, 08:43
Fotó: Napi.hu

Az európai adósságválsággal kapcsolatos hírek befolyásolják továbbra is a befektetők hangulatát, a hétvége híre, hogy lemondott a görög miniszterelnök. A befektetők figyelme azonban Görögország felől egyre inkább Olaszország felé fordul, ahol most a belpolitikai válság miatt került a figyelem középpontjába.

Az ázsiai tőzsdék jellemzően lefelé vették az irányt ma reggel, ez alól kivételt csak a tajvani tőzsde jelentett. A Nikkei 0,4%-os csökkenéssel búcsúztatta a mai kereskedést. Több tőzsdén nem volt ma kereskedés a régióban, az indiai és a szingapúri részvénypiac sem nyitott ki.

A vállalat hírek közül kiemelhető, hogy lapértesülések szerint a tokiói tőzsde felvásárlási tárgyalásokat folytat a második legnagyobb japán tőzsdét működtető Osaka Securities Exchange nevű céggel. A hírre az Osaka Securities árfolyama több mint 7 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK