Nincs öröm Európában

Vegyes elmozdulásokat láthatunk hétfő reggel az európai piacokon. A DAX30 0,3%-os csökkenést mutat akárcsak a francia CAC40, míg a londoni FTSE100 már 0,3 százalékos pluszban van. A nap vesztese a közel 1 százalékkal lefelé mozduló spanyol index mely arra a piaci pletykára kezdett el esni, hogy az ibériai ország lehet a következő, mely mentőcsomagra szorulhat.
portfolio.hu, 2011. május 9. hétfő, 11:23
Fotó:

A Stoxx600 szélesebb piacokat lefedő indexe stagnál, a szektorok versenyét az alapanyag és a technológiai szektorok vezeti, míg a bankok és biztosítók lemaradóak a hétfői napon.
A brit Centrica közszolgáltató vállalat részvényei 3 százalékot meghaladó mértékben veszítettek értékükből arra a bejelentésre, hogy a cég becslése szerint a 2011-es profitszámok jóval szolidabb ütemben növekedhetnek, mint azt korábban becsülték.

A Lonmin platinabányászatban érdekelt vállalata közel megtriplázta első féléves profitját a kitermelt mennyiség növelésének és az emelkedő nyersanyagárnak köszönhetően. A részvények 2 százalékos pluszba lendültek a hír hallatán.

Az adósságválság újbóli felerősödése kapcsán a banki szektor szereplői csökkenést mutatnak, a Societe Generale több mint 1 százalékkal, a Credit Agricole 1,9 százalékkal került lejjebb, míg a BNP Paribas 1,6 százalékot veszített értékéből.

A német piacon is a bankok vezetik az esést, a Commerzbank és a Deutsche Bank is 1,5% feletti leértékelődést mutat. A frankfurti parketten is az eladók uralják a közszolgáltatók piacát. Az E.On és az RWE is közel 1 százalékkal csúszott lefelé.

A HSBC Holdings 0,3 százalékos csökkenést mutat, miután a cég közzétette első negyedéves számait. Eszerint ugyan profitszinten 58 százalékos növekedést ért el a cég, de ez főként az alacsonyabb adótehernek köszönhető. Adózás előtti eredmény soron a vállalat közel 10 százalékos csökkenésről adott számot, mely főként a rossz hitelek leírásának következménye, valamint egy 440 millió dolláros elhatárolás eredménye. Az első negyedéves nyereség egyébként 2,63 milliárd dollárra rúg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK