BUX

Nincs rossz hangulat Európában

Az tegnapi esést és a ma reggeli rossz hangulatú ázsiai kereskedést követően a pozitív tartományban kezdték a pénteki kereskedést az európai börzék. A befektetők az újabb amerikai vállalati jelentéseket várják, a délelőtt folyamán megjelenő jobb német gazdasági hangulatindexre nem mutattak nagyobb elmozdulást a piacok. A DAX30 0,3 százalékot, a CAC40 0,7 százalékot míg a FTSE-100 0,3 százalékot erősödik.

portfolio.hu, 2011. január 21. péntek, 10:44

Januárban újabb történelmi csúcsra emelkedett a legfontosabb német konjunktúra-indexnek számító Ifo gazdasági hangulatindex, ugyanis a decemberi 109,8 pontról 110,3 pontra emelkedett, szemben a 109,9 pontos Reuters konszenzussal.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is 0,1 százalékos pluszban áll jelenleg. Alulteljesítők az autógyártók, a Volkswagen és a BMW részvényei esnek, míg felülteljesítenek a spanyol és az olasz bankok és az energiaszektor részvényei. Közel 5%-os pluszban állnak a Royal Bank of Scotland csoport részvényei, miután a Financial Times értesülései szerint a bank a vártnál előbb léphet ki az eszközvédelmi programból, mint a korábban jelzett 2012-es időpont. Jól állnak a Credit Agricole részvények is, melyek 2%-ot tudtak emelkedni a délelőtt folyamán. Felminősítette a Morgan Stanley az ASML Holding technológiai részvényeit és célárfolyamát 24,8 euróról 40 euróra emelte, melynek következtében több mint 2 százalékot emelkedett a délelőtt során a részvények árfolyama.