Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az amerikai bankok megfelelő nagyságú tőkével rendelkeznek és magánkézben kell maradniuk - állítják az amerikai hatóságok. A Marketwatch tudosítása szerint ugyanakkor az amerikai kormányzat kész megfelelő mennyiségű, időszakos "puffer tőkét" biztosítani azon pénzintézeteknek, amelyek ezt igénylik. Erre akkor kerülhet sor, ha valamennyi bank nem felel meg a szerdán lefuttatandó úgynevezett stressz-teszten, s feltőkésítését képtelen lenne a privát szektorból megoldani.

Ugyanakkor a szabályozó hatóságok szerint erre igazából nincs is szükség, mivel a bankok minden nehézség nélkül tőkéhez juthatnak a privát szektorból is, de ha erre van szükség, hajlandóak biztosítani a tőkét azoknak, s elkötelezettek a rendszerszempontból fontos bankok megőrzése mellett. Az állami tőkejuttatás legfeljebbb elsőbbségi részvények kibocsátásával történhet, amely nem csorbítaná a jelenlegi részvényesek jogait.


Erre mindenképpen szükség van a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében - mondták az amerikai Pénzügyminisztérium, a Fed és más szabályozó hatóságok illetékesei. A pénzügyi részvények a nyitás előtti kereskedésben meredek emelkedésnek indultak a hírre. A múlt héten a nagy amerikai bankok árfolyama meredek lejtőre került, mivel a piac attól félt, hogy fizetőképességi problémák és tőkehiány miatt államosítani fogják azokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!