Nincs világvége hangulat, csak világvége

Eséssel kezdődik a határidős kifutásokat is hozó péntek. Minden szem Amerikára szegeződik, ahol nagyon közel kerültek a letöréshez a meghatározó indexek.
NAPI Online, 2009. február 20. péntek, 08:54
Fotó:

A Dow Jones Ipari Átlag tegnap 7456 ponton zárt, ami új hat éves mélypont, a határidős indexek pedig további 30-40 pontos esést jeleznek. A romló hangulat közepette a forint újra gyengült, az euró 305,5 forint körül mozog.

Egy nagyon csúnya bukás is benne lehet a mai napban, de az is elképzelhető, hogy délután javul a helyzet - mondta Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője hozzátéve, hogy furcsa mód nincs világvége hangulat a piacon, miközben minden arra utal, hogy valójában világvége van.

Az OTP fog leginkább korrelálni a romló nemzetközi hangulattal, ami nyitásban bizosan esést jelent. Nehéz megmondani, hogy a többi papír mennyire fogja követni, ezen a héten már arra is volt példa hogy minden együtt esett, és arra is, hogy a többi blue chip rezignáltan vette tudomásul az OTP vergődését - mondta Söre.

Ma határidős kifutások vannak szerte a világban, ami általában a volatilitás emelkedéséhez szokott vezetni.  
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK