Nincsen jókedv Európában

Csalódással fogadták a befektetők, hogy a Fed tegnap nem kötelezte el magát egy újabb eszközvásárlási program mellett, enne hatására csökkenéssel indították a napot az indexek, a hangulaton nem segített az sem, hogy a délelőtt közzétett adatok szerint a német feldolgozóipari index 3 éves mélypontra esett.
portfolio.hu, 2012. június 21. csütörtök, 11:40
Fotó: Napi.hu

Az előzetes adatok szerint júniusban tovább süllyedt, 44,7 pont volt a német feldolgozóipari beszerzési menedzser index (pmi) a májusi 45,2 pont után. Az 50 pont alatti értékek a szektor zsugorodását vetítik előre, a német index immár március óta e szint alatt van, a mostani érték pedig 3 éves mélypontot jelent. Mindez az eurózóna és a közép-kelet európai régió gazdasági kilátásaira is árnyékot vet.

A nap folyamán számos makroadat érkezik, ami mozgathatja a piacokat. 14:30-kor a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma érkezik az Egyesült Államokból, 16:00-kor a Philiadelphiai Fed index júniusi értéke, a használt lakás értékesítések májusi alakulása, valamint a konjunktúrát előrejelző leading indikátorok értéke lát napvilágot.

Az európai indexek csökkenéssel kezdték reggel a kereskedést, a DAX 0,7 százalékkal, a CAC-40 0,6 százalékkal, a FTSE-100 pedig szintén 0,6 százalékkal került lejjebb.

A nyersanyagszektor részvényei rosszul teljesítenek ma azt követően, hogy tegnap az olaj árfolyama komoly, közel 3%-os esést mutatott. A BP 2,1 százalékkal, a BHP Billiton 2,2 százalékkal, a Rio Tinto pedig 2,4 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK