Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vontobel Europe SA Top Executive Women néven nyílt végű certifikátot indít a befektetők számára - írják német lapok. Az ötlet lényege, hogy a női menedzserek csöppet sem maradnak le férfitársaik mögött, sőt bizonyos szempontból előnyösebbek is.

A Credit Suisse egy tanulmánya nemrégiben kimutatta, hogy a férfiak nagyobb kockázatokat hajlamosak felvállalni, és nagyobb gyakorisággal hajtanak végre tranzakciókat az üzleti életben, mint a nők. Ezért ki vannak téve a nagyobb nyereségek és nagyobb veszteségek lehetőségének egyaránt. A túlzott önbizalomból fakadó nagyobb volumen azonban növeli a tranzakciós költségeket, miközben a bruttó hozam változatlan marad - írják a lapok.

A nők viszont kockázatkerülőbbek, kiegyensúlyozottabbak, teljesítményük egyenletesebb, ahogy ezt a válságban jól meg lehetett figyelni, bár ezáltal a kiugró nyereségek lehetősége is kisebb.

A nyílt végű alapokhoz hasonló működésű, de állítólag olcsóbb certifikát mögött olyan 12 elemű részvénykosár van, amelynek tagjait női csúcsvezető (vezérigazgató vagy elnök) irányítja legalább két éve. A papírokat a Bloomberg World Indexből választják ki, ezen felül kapitalizációjuk legalább egymilliárd svájci frank és napi tőzsdei forgalmuk egymillió frank kell legyen. Az ezen kritériumoknak megfelelő papírok közül azután a legmagasabb osztalékhozamúakat választják ki évente egyszer, június végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!