Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 50,44 milliárd forint volt az előző heti 39,21 milliárd forint után, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott heti elemzésében megállapítja: a héten a magyar részvénypiac alulteljesítette az amerikai és a nyugat-európai részvényindexek mozgását.

A főbb eseményekről közölték, hétfőn kezdődött meg a kereskedés az MKB Bank részvényeivel. Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, ami 197 milliárd forintos piaci kapitalizációt eredményez. Ezzel az MKB a BUX hatodik legértékesebb tagjává válhat. Az elemzés szerint azt egyelőre nem tudni, hogy a tulajdonosok mennyi részvénytől kívánnak megválni, és így lesz-e érdemi forgalom az MKB részvényeivel.

Hozzátették, a hétfői kereskedésben már osztalékszelvény nélkül lehetett kereskedni a Mol részvényeivel, a társaság közgyűlése 95 forintos rendes osztalékot és 47,44 forint rendkívüli osztalékot hagyott jóvá részvényenként, a kifizetések június 27-én kezdődnek. A Richter részvényeiről szerdán került le a 100,21 forintos osztalékszelvény. A kifizetésekre június 27-től kerül sor.

Szerda óta a prémium kategóriában forognak a 4iG részvényei a BÉT-en, miután az informatikai vállalat teljesítette a bekerüléshez szükséges feltételeket.

Csütörtökön derült ki, hogy az amerikai Apollo Fund tulajdonában levő Novi KBM nyerte a szlovén Abanka bankra kiírt pályázatot az OTP-vel szemben.

A Richter pénteken jelentette be, hogy újabb piacokra kerül bevezetésre a Vraylart. A Richter és az Allergan kiterjesztette a cariprazine értékesítésére vonatkozó licenc megállapodását Latin Amerikára is. Ennek értelmében az Allergan a Richter sikertermékét, a Vraylart mind skizofrénia, mind bipoláris depresszió indikációban értékesíti, ami után royalty-t fizet a Richternek.

A héten a Richter-részvények ára 1,18 százalékkal emelkedett, pénteken 5125 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 6,9 milliárd forintot.

A héten a legkevésbé, 0,12 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama gyengült, a pénteki záróára 416,5 forint volt, heti forgalma több mint 1,08 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama a héten 2,89 százalékkal csökkent, pénteken 11 750 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 25,14 milliárd forintot.

A héten a Mol árfolyama 5,02 százalékkal visszaesett, pénteki záróára 3106 forint volt, heti forgalma 8,55 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4351,60 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 109,36 ponttal, 2,58 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!