A Harley-Davidson az idei első negyedévben 265,9 millió dollár nyereséget ért el, részvényenként 1,21 dollárt, szemben a tavalyi első negyedévi 224,1 millió dollár, részvényenként 99 cent nyereséggel. A Thomson Reuters üzleti hír- és adatszolgáltató által megkérdezett szakértők átlagosan részvényenként 1,08 dollár nyereséget vártak.

A vállalat értékesítési árbevétele az előző évihez képest 10,2 százalékkal 1,73 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben.

A beszámolási időszakban a Harley Davidson 80 682 motorkerékpárt szállított le disztribútorainak világszerte, 7,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az eladások 20,5 százalékkal emelkedtek az ázsiai-csendes-óceáni régióban, 8,9 százalékkal Latin-Amerikában és 8,2 százalékkal az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban.

A Harley-Davidson saját pénzügyi szolgáltató érdekeltségének üzleti eredménye 12 százalékkal csökkent az első negyedévben, mivel növelnie kellett a hitelfedezetre elkülönített összeget.

A keddi tőzsdei nyitás előtt a Harley-Davidson részvénye 7,3 százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!