Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az energetikai holding bevételei éves szinte az első hat hónapban két százalékkal 100,9 milliárd koronára (1170,44 milliárd forint) emelkedtek. A nyereség növekedéséhez jelentős mértékben hozzájárult, hogy az elmúlt hónapokban a CEZ eladta a tulajdonában lévő Mol-részvényeket, illetve a prágai Písnice lakónegyedben álló tömbházakat. A Mol-részvények eladásából 4,6 milliárd korona (53,36 milliárd forint), a lakások eladásából 1,1 milliárd korona (12,76 milliárd forint)nyeresége származott.

Tekintettel az első hat hónap eredményére a CEZ menedzsmentje növelte eredményvárakozását. "Az idei egész évi adózott nyereséget 19 milliárd koronára (220,4 milliárd forint) becsüljük jelenleg" - nyilatkozta Martin Novák, a CEZ pénzügyi igazgatója. Az előrejelzés eddig 17 milliárd korona (197,2 milliárd forint) volt.

A CEZ az idén a tavalyi nyereség alapján 33 korona (383 forint) osztalékot fizetett ki részvényenként. Elemzők arra számítanak, hogy a jobb gazdasági-pénzügyi eredmény alapján a jövő évben 35 koronára (406 forint) emelkedhet az osztalék.

A CEZ az első hat hónapban hagyományos forrásokból mintegy 31 terrawattóra áramot termelt.

A társaság részvényeinek több mint 70 százaléka a cseh állam tulajdonában van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!