Nőtt a Dow Chemical nyeresége és bevétele is

A forgalom alapján az egyik legnagyobb amerikai vegyipari vállalat, a Dow Chemical nyeresége és bevétele is nőtt 2014 első negyedévében.
MTI-Eco, 2014. április 23. szerda, 16:38

A nyereség éves alapon 550 millió dollárról 964 millió dollárra, a bevétel 14,38 milliárd dollárról 14,46 milliárd dollárra nőtt. A részvényenkénti nyereség 2014 első negyedévében 79 cent volt, több mint az elemzők által várt részvényenkénti 70 cent, és a 2013-as első negyedéves részvényenkénti 46 cent.

A cégnek jól teljesített a műanyaggyártó üzletága, ahol 3 százalékkal nőtt a bevétel. Emellett jelentős megtakarításokat értek el a kutatás és fejlesztés részlegnél, ahol 10 százalékkal csökkentek a kiadások.

Andrew N. Livertis elnök-vezérigazgató szerint az idei első negyedévben az észak-amerikai piacon tapasztalt nehézségek ellenére minden fontosabb üzletágnál sikerült javítaniuk a haszonkulcsokon.

Az elnök-vezérigazgató márciusban elmondta, hogy 2014-ben 1,5-2 milliárd dollárral csökkenti a Dow Chemical az eszközállományát, hogy a nyereségesebb üzletágainak működtetésére koncentráljon a cég.

Andrew N. Livertis szerdán megerősítette, hogy 2015-ig összesen 4,5-6 milliárd dolláros eszközállomány-csökkentést terveznek a cégnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK