A 3 éves államkötvény aukciójára az ÁKK 25 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg, amelyre csaknem 47 milliárd forintnyi vételi jegyzés érkezett, azonban csak az eredeti mennyiségre jegyezték le a kötvényeket. Az elfogadott ajánlatok átlaghozam 7,15 százalék lett, ez 14 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti kibocsátásét.
Az 5 éves papír esetében a 15 milliárd forintnyi meghirdetett kötvényre 32,7 milliárd értékű ajánlat jött, de itt is csak az eredeti mennyiséget adta el az ÁKK. A 7,50 százalékos átlaghozam 18 bázisponttal volt magasabb a két héttel ezelőttinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!