A cég adózott eredménye a tavalyi utolsó negyedévben 5,20 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 5,02 milliárd dollárról. Részvényarányosan számítva a profit 62 centről 66 centre emelkedett. A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli nyereség részvényenként 84 cent lett, felülmúlta a szákértői várakozások átlagában szereplő 79 centet.

A cég értékesítési árbevétele is emelkedett, 25,51 milliárd dollárról 26,07 milliárd dollárra. A szakértői várakozások átlagában kisebb, 25,2 milliárd dollár bevétel szerepelt. A felhőmegoldások-üzletág forgalma 9 százalékkal 6,9 milliárd dollárra nőtt. A Windows szoftvereladást is tartalmazó személyi számítógép üzletág értékesítése 5 százalékkal 11,8 milliárd dollárra csökkent.

Az IDC ágazati piackutató intézet adatai szerint 2012 óta csökken a személyi számítógépek eladása világszerte, tavaly 5,7 százalék visszaesést regisztráltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!