Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A harmadik negyedév adózás utáni nyeresége 86,7 millió forint lett, szemben az egy évvel korábbi 161,1 milliós veszteséggel. Ezzel a kilenchavi adózott mínusz 94,7 millió forintra csökkent, ami viszont 19 százalékkal múlja felül a 2006 január-szeptemberi veszteséget.
A kilenchavi 167,27 millió forintos EBITDA kevesebb mint a fele az egy évvel korábbi 318 milliós szintnek, a harmadik negyedévi viszont 135,6 milliós pluszt mutat a 2006 hasonló időszakában regisztrált 47,5 milliós mínusz után.

Az értékesítés árbevétele a harmadik negyedévben 3,73 milliárd forintra rúgott, ami éves összevetésben 14 százalékos többletet takar, a háromnegyedéves 10,83 milliárd forint pedig 18 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit.

Pénzügyi eredmények

2007 harmadik negyedévben a Synergon-csoport folyamatos tevékenységekből 87 millió, megszűnt tevékenységből további 167 millió forint eredményt ért el, az anyavállalatra jutó harmadik negyedéves eredmény 256 millió forint, az összevont kilenc hónap teljesítménye 80 millió forint. A Synergon Nyrt. és a kapcsolódó magyar tevékenységei a harmadik negyedévben 126 millió forint adózás utáni eredményt értek el.

A harmadik negyedévben a magyar tevékenységek ismét ledolgoztak veszteségeikből, így az első félévben realizált 184 millió forintos veszteséget sikerült 58 millió forintra csökkenteni.

A Fibex harmadik negyedéve tartó lejtmenetét 10 millió forint negyedéves és 25 millió forint halmozott veszteséggel zárta.
A Synergon Nyt. Infinity a.s -ben tőkét emelt 376 millió forint összeggel amely eredményeképp 98,59 százalékra nőtt a befolyása. Az Infinity a.s tulajdonosi hitelét kamatokkal együtt az anyavállalat részére megtérítette. Az Infinity a.s stabilizálta helyzetét, és a negyedév végére megtartotta első fél évi eredményét. A harmadik negyedévben a fedezettermelő képesség jelentős növekményét mutatta a társaság. A társaság pénzügyi helyzete továbbra is stabil.
A horvát leányvállalat, a Span d.o.o értékesítésének bemutatására a harmadik negyedévben került sor. A Synergon Nyrt. egyedi beszámolójában 27 millió forint eredményt, a konszolidált beszámolóban 169 millió forint eredményt könyvelt. A Span d.o.o eladása előtt törlesztette a Synergon Nyrt.-vel szemben fennállt tartozását. A tranzakciók eredményeképp 305 millió forint befolyt az anyavállalathoz

Üzleti eredmények

A folyamatos munkákat illetően az általános piaci tendenciák, sem a harmadik negyedévre jellemző "uborkaszezon" nem kedvezett az üzleti környezetnek. A negyedév során két óriás méretű üzemeltetés- támogatás pályázatot nyert a Synergon Informatika Nyrt.: az 1.2 milliárd forint értékű MFB infrastruktúra üzemeltetést négy évre, valamint a BME gazdasági rendszerének üzemeltetési és fejlesztési munkáira kiírt 10 évre szóló közbeszerzési pályázatot. 2007. harmadik negyedévében a már régen várt informatikai vonatkozású pályázati kiírások megjelenése pozitív lendületet ad a szektornak akkor is, ha annak pénzügyi hatásai csak jövőre érvényesülnek - fogalmaz a gyorsjelentés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!