A társaság tájékoztatása szerint 2014 első háromnegyed évében 29,1 milliárd forint kamat, adó és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 8,6 milliárd forinttal haladta meg az előző év azonos időszakában elértet, az adózás utáni nyereség pedig 5,2 milliárdról 13,2 milliárdra nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

A közlemény idézi Thernesz Arturt, a cég vezérigazgatóját, aki szerint a vegyipari cég a harmadik negyedévben ismét jól teljesített, amihez a cég termékei iránti stabil kereslet és a mérvadó nemzetközi jegyzések magas szintje jelentősen hozzájárult.

A vezérigazgató szerint a piaci előrejelzések és hatékonyságjavító intézkedések alapján pozitív eredményre számítanak a következő negyedévben is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!